Collectieve afvalcontainer ondernemers Tussenmeer

Gezamenlijke ondergrondse afvalcontainer winkeliers Tussenmeer

Deel project:
link gekopieerd!

Jarenlang klaagden buurtbewoners

Afvalcontainers zorgen voor een rommelig straatbeeld en hebben grote aantrekkingskracht op ongedierte. Jarenlang klaagden buurtbewoners over de overlast van afvalcontainers van de ondernemers op de Tussenmeer. Na een inventarisatie van Buro 1075 bleek dat er 5 verschillende afvalverwerkers actief waren voor ca 20 winkels. Dagelijks reden er minimaal 5 vrachtwagens het gebied in voor het ophalen van 1 tot 4 afvalcontainers. Samen met de winkeliers is gewerkt aan één ondergrondse perscontainer voor alle winkeliers. Tegenwoordig rijdt er 1 vrachtwagen per 10 dagen het gebied in om de ondergrondse perscontainer te verwisselen.

Oude situatie

Zo is de uitstraling van de straat flink verbeterd, is er meetbaar minder last van ongedierte en is er een stuk minder milieuvervuiling door verkeersbewegingen te reduceren.

Het resultaat

De ondergrondse perscontainer is inmiddels gerealiseerd en wordt door 13 winkeliers gebruikt. De rommelige uitstraling van de achterkant van de winkelstraat is verleden tijd. De overlast van ongedierte is sterk verminderd. En de verkeersbewegingen van afvalwagens is met 85% afgenomen. Waar voorheen meerdere verschillende afvalwagens de straat in reden voor het legen van een enkele container, komt nu eens per 10 dagen een vrachtwagen de ondergrondse perscontainer verwisselen.

Deel project:
Full name
Job title, Company name

Neem contact op met ons